Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Messi maakt zijn 600ste goal

Messi maakt zijn 600ste goal

04/03/2018 16:57

Messi maakt zijn 600ste goal

Foto: AFP  

BARCELONA - Lionel Messi heeft maar eens een nieuwe mijlpaal toegevoegd aan zijn al indrukwekkende loopbaan. Zijn schitterende vrije trap zomdagmiddag tegen Atlético Madrid (1-0) betekende zijn 600ste doelpunt uit zijn carrière. Het was het enige doelpunt, waardoor Barça voor zichzelf een loper uitlegde naar de Spaanse titel.

Messi, die de bal in de 26ste minuut buiten bereik van Atlético-doelman Jan Oblak richt kruising dirigeerde, staat nu op 539 treffers voor FC Barcelona en 61 voor Argentinië. Het was de 747ste wedstrijd van Messi en zijn 32ste doelpunt van het seizoen. Zijn eerste treffer voor Barcelona maakte Messi in 2005 tegen Albacete.

De voorsprong van Barça op naaste concurrent Atlético Madrid groeide door de overwinning naar liefst acht punten. Op Real Madrid staan de Catalanen liefst vijftien punten voor. Atlético miste de kans in Camp Nou om de achterstand op de koploper te verkleinen tot twee punten.

Andrés Iniesta viel al voor rust uit bij de thuisploeg. De middenvelder moest naar de kant met een hamstringblessure. Hij dreigt volgende week de return met Chelsea in de achtste finales van de Champions League te moeten missen. AD.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina