Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • PL zal nooit meer met NDP werken

PL zal nooit meer met NDP werken

04/03/2018 15:07

PL zal nooit meer met NDP werken

Foto: Pertjajah Luhur  

PARAMARIBO - Zolang Paul Somohardjo voorzitter is van de Pertjajah Luhur (PL), zal de partij nooit meer met de NDP onder leiding van Desi Bouterse samenwerken, meldt de politieke partij in een persbericht. Reden is dat Bouterse elke partij met wie hij samenwerkt kapot maakt. Somohardjo noemde als voorbeelden de KTPI, PDO, KTPI Nieuwe Stijl, en de PBO, alsook Nieuw Suriname, BVD en DNP. “We gaan niet met een partij samenwerken die geen grenzen kent, die geen vrienden kent, maar alleen eigen belang. Macht is het enige dat NDP wil hebben”, zei Somohardjo.

De belofte om nooit meer een samenwerking aan te gaan met de NDP onder leiding van Bouterse, deed Somohardjo zaterdagavond tijdens de eerste editie van de PL Aktua Festa te Lelydorp. Daarbij werden de kernvoorzitters van ruim 50 onlangs geïnstalleerde en geherinstalleerde kernen gepresenteerd. De PL-voorzitter toonde zich bijzonder dankbaar tegenover het goed opgekomen publiek, dat zich niet door intimidatie of vrees heeft laten weerhouden aanwezig te zijn. Somohardjo zei dat de NDP zich van een aantal strategiën bedient om absolute regeermacht te verkrijgen, waaronder omkopen en inbraakpolitiek.

"De NDP, althans Bouterse, heeft slechts één doel: nooit in de gevangenis te hoeven gaan. Al moet iedereen daarvoor worden omgekocht. "Maar niemand ontkomt zijn lot", zei Somohardjo, die onder anderen verwees naar president Fujimori van Peru, die de gevangenis is ingegaan. Tegelijkertijd met het omkopen wordt ook inbraakpolitiek gepleegd. Dat heeft de NDP in 1996 gedaan in het huis van de VHP, waarbij een groot deel van deze partij vertrok onder leiding van Dilip Sardjoe en wijlen Atta Mungra, om daarna de BVD op te richten. Hetzelfde is gedaan bij KTPI, met het bekende resultaat. Ook bij de PL is deze inbraakpolitiek uitgeprobeerd, maar de partij staat nog overeind.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina