Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stilte in RGD-kamp

Stilte in RGD-kamp

04/03/2018 00:03 - Aidy Pinas-Agodeba

Stilte in RGD-kamp

Foto: RGD.sr  

PARAMARIBO - Al enige tijd is het stil in het kamp van de RGD-artsen. “We hebben geen reden om te zeggen dat het niet goed gaat of om het werk neer te leggen”, stelt de voorzitter van de Vereniging van RGD-artsen Bobby Ramautar, tegenover de krant. Dit komt deels door de aanstelling van een nieuwe directeur in de persoon van Edwin Noordzee.

Die heeft volgens de voorzitter een open oor en staat altijd open voor overleg. Hierdoor worden zaken zoveel mogelijk intern opgelost en hoeft niets in de media besproken te worden. In 2016 werd directeur Maaltie Sardjoe vervangen door Noordzee. Onder leiding van de vorige directeur heerste er namelijk grote ontevredenheid bij de RGD-artsen en de dienstverlening kwam hierdoor in gevaar.

De minister van Volksgezondheid besloot toen haar te vervangen."Er waren wel enkele kleine plooien die moesten worden gladgestreken. Gelukkig hebben we over de zaken kunnen praten en zijn ze beter in kaart gebracht", zegt Ramautar. Een van de heikele punten was het reglement van de artsen en de bouw en renovatie van poliklinieken. Als de relatie met de RGD zo blijft en zelfs verbetert, zal de rust in het kamp van de artsen ook gegarandeerd zijn, verzekert Ramautar.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina