Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname perfect naar WK-korfbal

Suriname perfect naar WK-korfbal

04/03/2018 13:07 - Terence Oosterwolde

Het team van Suriname dat zich glansrijk plaatste voor het WK zingt uit volle borst het volkslied na de kampioenstrofee in ontvangst te hebben genomen.

Het team van Suriname dat zich glansrijk plaatste voor het WK zingt uit volle borst het volkslied na de kampioenstrofee in ontvangst te hebben genomen. Foto: IKF  

PARAMARIBO - De korfbalselectie van Suriname heeft het Pan-Amerikaans kampioenschap in Cali, Colombia naar haar hand gezet. Zondagochtend werd de perfecte reeks afgesloten met een 23-3 overwinning op Costa Rica, dat zonder punten bleef.

Suriname, dat aantreedt met Surinamers uit de diaspora in Nederland, won al zijn vijf wedstrijden. Een plaats in het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika werd zaterdagavond al veiliggesteld na de winst op de tot dan eveneens ongeslagen Dominicaanse Republiek.

Met de laatste zege ging de wens van Shavien Sahai in vervulling. "Wij willen gewoon eerste worden", zei hij tegen de Ware Tijd na de eerste winst. Sahai had zondagochtend een groot aandeel in de overwinning. Hij en Jaleesa Claver scoorden elk vier punten, Kamil Hiralal, Ariën van den Berg en Gerald van Dijk beiden drie.

Van den Berg is in de race om het kwalificatietoernooi als topscorer af te sluiten; hij heeft er twintig goals op zijn naam, vijf meer dan Daniel Ferreira. Echter, de Braziliaan speelt later op de dag nog tegen de Dominicaanse Republiek. De winnaar van die ontmoeting eindigt als nummer twee en gaat samen met Suriname naar het WK.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina