Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tjon En Fa strandt in kwalificatieronde

Tjon En Fa niet uit kwalificatieronde WK-baanwielrennen

04/03/2018 01:33 - Terence Oosterwolde

Tjon En Fa niet uit kwalificatieronde WK-baanwielrennen

De Surinaamse baanwielrenner Jaïr Tjon En Fa heeft een teleurstellend WK achter de rug. Foto: Rob Voss  

PARAMARIBO - Het wereldkampioenschap baanwielrennen in Apeldoorn, Nederland is in een teleurstelling geëindigd voor de Surinamer Jaïr Tjon En Fa. Hij kwam vrijdag niet uit de kwalificatieronde. "Een slecht einde van een goed seizoen", schreef hij zaterdag op zijn Facebook-pagina.

In de kwalificatie reden 35 wielrenners van wie de beste vier zich direct plaatsten voor de achtste finales en de volgende 24 naar de zestiende finales. Daar hoorde Tjon En Fa niet bij, want hij eindigde als 31ste in 10,137 seconden. Daarmee kwam het mondiale toernooi tot een abrupt einde voor hem. Matthew Glaetzer van Australië werd zaterdag wereldkampioen. Zilver en brons gingen naar Jack Carlin van Groot-Brittannië en Sebastien Vigier van Frankrijk.

In aanloop naar de race had de Surinaamse sportman van het jaar 2017 nog tegenover het Nederlandse dagblad De Stentor aangegeven niet naar Apeldoorn te zijn afgereisd om slechts deel te nemen. Hij wilde presteren en was - mede door zijn twee achtste plaatsen op de UCI World Cup - positief gestemd. "Ik voel me heel goed op dit moment, de trainingen lopen gesmeerd en ik durf wel te zeggen dat ik nu beter ben dan in de World Cup-wedstrijden", zei hij tegen De Stentor.

Maar in de Omni Sporthal van Apeldoorn ging het mis. Zijn tijd verscheen niet op het elektronische scorebord en ontevreden over de manier waarop de zaak werd afgehandeld - er zou een restart moeten zijn - werd er een protest ingediend dat later werd afgewezen. Tjon En Fa kan niet lang bij de pakken neerzitten, omdat dit jaar de kwalificaties voor de Olympische Spelen van 2020 starten. Zijn volgende evenement wordt de elfde Zuid-Amerikaanse Spelen (26 mei-8 juni) in Cochabamba, Bolivia.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina