Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vondst duikboot dankzij buitenlandse inlichtingen

Vondst duikboot dankzij buitenlandse inlichtingen

04/03/2018 10:07

De waarnemend minister van Justitie en Politie (JusPol), Ferdinand Welzijn.

De waarnemend minister van Justitie en Politie (JusPol), Ferdinand Welzijn. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Een tip vanuit internationale inlichtingendiensten heeft geleid tot de vondst van de duikboot in het district Saramacca. Dit zei de waarnemend minister van Justitie en Politie (JusPol) Ferdinand Welzijn in het zaterdagnieuws van Radio 10.

"Deze ontdekking kon alleen plaatsvinden in samenwerking met internationale drugsbestrijdingsorganisaties. Het gaat bij deze zaak om buitenlanders die hier opereren. Geen enkele Surinamer is dichtbij betrokken. Je moet dan de informatie vanuit het buitenland krijgen", vertelde de minister. "Daarom zeggen wij dat we de komende periode de samenwerking met de internationale drugsbestrijdingsorganisaties en onze buren gaan intensiveren", voegde hij eraan toe.

De illegale drugswereld maakt volgens de bewindsman gebruik van steeds meer geavanceerde middelen om drugssmokkel mogelijk te maken. "Het is bijna zo dat wij als overheden altijd erachter aanlopen." Welzijn beloofde alles in het werk te zetten om de illegale drugshandel aan te pakken.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina