Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Basketbalplay-off vrouwen start 18 maart

Basketbalplay-off vrouwen start 18 maart

05/03/2018 10:11 - Terence Oosterwolde

Basketbalplay-off vrouwen start 18 maart

Yellow Birds-captain Abigail de Rijp (15) probeert Mirelva Marica van De Arend van zich af te schudden.  

PARAMARIBO - Met de wedstrijd tussen Rialto en SCVU is de vrouwenklasse van de Surinaamse Basketbalassociatie zondag de eerste geworden in deze verkorte competitie die haar algemene ronde heeft afgerond. De play-off start op 18 maart.

Yellow Birds (zes zeges) sloot het reguliere seizoen af zonder verlies, gevolgd door Rialto (drie winst), De Arend (twee overwinningen) en SCVU (één zege). In de halve finale, die volgens het best-of-three-principe wordt afgewerkt, speelt Yellow Birds tegen SCVU en is Rialto gekoppeld aan De Arend. Yellow Birds (71-43 om 63-45) en Rialto (54-50 om 51-49) wonnen beide duels van hun play-offtegenstanders in de algemene ronde.

Hoewel zijn coach Remilio Kemper al vroeg in de eerste quarter werd gediskwalificeerd door scheidsrechter Derryle Cotino, wist Rialto zondag tegenstander SCVU ruim klein te krijgen; 62-38. In de andere ontmoeting leek drievoudig titelverdediger De Arend op een makkelijke overwinning af te stevenen na een 35-23 voorsprong met nog tien minuten te gaan. Echter, de ploeg kende een terugval in de laatste quarter en verloor met 46-49 van aartsrivaal Yellow Birds.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina