Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gast steelt Oscarbeeldje van beste actrice

Gast steelt Oscarbeeldje van beste actrice

05/03/2018 22:31

Frances McDormand op het Governors Ball.

Frances McDormand op het Governors Ball. Foto: Photo News  

LOS ANGELES - Een gast heeft op een feestje na de uitreiking van de Oscars de gouden trofee van actrice Frances McDormand (60) gestolen. Hij werd kort daarna door de politie gearresteerd. McDormand kreeg de Oscar voor Beste Actrice voor haar rol in de tragikomedie ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’.

De 47-jarige man werd bij het verlaten van het feest tegengehouden, aldus een woordvoerster van de politie van Los Angeles. Hij beschikte over een ingangsticket voor het Governors Ball, een populair feest na de prijsuitreiking. Volgens een journaliste van de New York Times stal de man de trofee toen McDormand in gesprek was. De Oscar werd na het incident "teruggevonden en teruggegeven", zei de politiewoordvoerster. 

De vermoedelijke dader is Terry Bryant uit Los Angeles. Hij publiceerde op Facebook een filmpje van zichzelf met de Oscar en maakt er grapjes over. "Ik kan niet geloven dat ik gewonnen heb", klonk het in het bijzijn van andere gasten. Bryant werd opgepakt wegens diefstal en opgesloten in een politiecel. Zijn borgsom bedraagt 20.000 US dollar. Als hij veroordeeld wordt, riskeert hij een maandenlange gevangenisstraf. De waarde van een Oscar is moeilijk te bepalen, maar eerder werden enkele trofeeën al (legaal) geveild voor bedragen rond de 10.000 US dollar. HLN.be

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina