Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geestelijken doen mee aan voorleesdag

Geestelijken doen mee aan voorleesdag

05/03/2018 15:38 - Tascha Samuel

Pater Esteban Kross.

Pater Esteban Kross. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Acht geestelijken van diverse christelijke stromingen waren maandag de voorlezers en vertellers op de W. Ritfeldschool. Zij waren er op uitnodiging om invulling te geven aan de Nationale Voorleesdag die jaarlijks landelijk op diverse scholen wordt georganiseerd.

"Sinds ik hier op school zit doen we elk jaar mee. Ik denk persoonlijk dat kinderen een extra trigger nodig hebben om een boek te pakken en te lezen", vertelt schoolhoofd Chequita Sylvester-Wiebers. "Tegenwoordig is alles op de i-Pad of de pc te lezen. Naast dit programma proberen we de kinderen ook te stimuleren om meer te lezen. Dat doen we hier met de bibliotheekjuf die vaker voorleest."

Bisschop Renold Pansa van de Evangelische Broedergemeente was zeer ingenomen met het enthousiasme van 'zijn' klas. Hij heeft verteld in een zesde klas waarna zij vragen mochten stellen over christelijke onderwerpen. "Nou, pittige vragen kreeg ik hoor, zoals: waarom is kerst in December, was Jezus zwart of blank en nog veel meer. De kennis opgedaan tijdens de seminarieklassen heb ik echt aangesproken. Maar ook fijn om te ontdekken dat ze willen weten hoe dingen in elkaar zitten." De verteller van de rooms-katholieke kerk was pater Esteban Kross. "Het is belangrijk voor hun vorming dat ze nu al interesse ontwikkelen voor het lezen."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina