Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Ik heb helemaal niets te maken met die container’

‘Ik heb helemaal niets te maken met die container’

05/03/2018 20:24 - Van onze redactie

‘Ik heb helemaal niets te maken met die container’

 

PARAMARIBO - “Ik heb helemaal niets te maken met de uitvoer van die container of drugs die daarin zaten. Ik zou dom moeten zijn om te helpen drugs in die container te smokkelen. Containers van bedrijven doorstaan een strenge controle.” Dit zei Martin H. in een poging kantonrechter Siegline Wijnhard te overtuigen van zijn onschuld in de zaak waarin hij terechtstaat voor medeplichtigheid bij drugssmokkel van 395 kilo cocaïne.

Het lukte de verdachte, noch zijn advocaten Benito Pick en Chandra Algoe de rechter te overtuigen dat hij niet betrokken is geweest bij de poging tot grootschalige drugssmokkel. De rechter veegde het verzoek net als ze eerder had gedaan, van de tafel. De advocaten hebben de rechter voor de tweede keer binnen een maand gevraagd om hun cliënt voorlopig vrij te laten onder door haar te stellen voorwaarden. Ze vinden dat officier van justitie Claudia Bruining niet in staat is gebleken te bewijzen dat hij voorbereidingen zou hebben getroffen voor uitvoer van de container met cocaïne, zoals ze beweert.

Martin H. vertelde dat hij als douanier met twintig dienstjaren niet belast is met de uitvoer van containers en dat zijn handelingen gebruikelijk zijn binnen de organisatie. Hij zou alleen hebben geïnformeerd wanneer deze specifieke container mogelijk weer op de haven terug zou zijn, omdat hem gevraagd was dat te doen. Volgens de advocaten is er geen verband tussen de uitvoer of de poging tot drugssmokkel en de persoon van Martin H. De rechter zegt dat zij wel ervan overtuigd is dat de verdachte mogelijk een vinger in de pap heeft en dat de bezwaren tegen hem zeer ernstig zijn.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina