Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Oscar voor beste film naar The Shape of Water

Oscar voor beste film naar The Shape of Water

05/03/2018 03:03

Regisseur Guillermo del Toro krijgt de Oscar voor The Shape of Water.

Regisseur Guillermo del Toro krijgt de Oscar voor The Shape of Water. Foto: AFP  

HOLLYWOOD - Guillermo del Toro heeft in de nacht van zondag op maandag de Oscar gewonnen voor beste film. Hij kreeg het beeldje voor zijn fantasy-drama The Shape of Water. Eerder op de avond won hij ook al de prijs van beste regisseur. De film gold met dertien nominaties als een van de grote kanshebbers. Met vier beeldjes is het de meest bekroonde film van de avond. The Shape of Water vertelt over een waterwezen dat begin jaren zestig in een Amerikaanse legerbasis aan allerlei testen wordt onderworpen.

Frances McDormand won haar tweede Oscar. De 60-jarige actrice kreeg het beeldje voor haar rol in het misdaaddrama Three Billboards outside Ebbing, Missouri. Eerder won McDormand de prijs al voor haar rol in de thriller Fargo. Gary Oldman is zondagnacht bekroond als beste acteur van het jaar. De 59-jarige ster won het beeldje voor zijn rol van Winston Churchill in het drama Darkest Hour. Hij gold veruit als favoriet in deze categorie. Darkest Hour won eerder al de Oscar voor beste make-up. 

Regisseur en scenarist Jordan Peele won de Oscar voor beste originele script. De 39-jarige Peele kreeg het beeldje voor zijn horrorfilm Get Out. Peele stelde 'twintig keer te zijn gestopt met het schrijven van het scenario omdat ik vreesde dat de film toch niet gemaakt kon en zou worden. Maar ik kwam steeds terug bij het verhaal omdat ik geloofde dat mensen dit wilden en moesten zijn.'  VK.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina