Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Padieboer wil bemiddeling Algoe bij padieprijs

Padieboeren herhalen verzoek aan Algoe te bemiddelen bij padieprijs

05/03/2018 15:08 - Beta Debidien

Padieboeren herhalen verzoek aan Algoe te bemiddelen bij padieprijs

Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - De Surinaamse Padie Boerenassociatie (SPBA) heeft net als voorgaande seizoenen ook nu minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij gevraagd met spoed te bemiddelen voor een betere padieprijs. De oogst is intussen begonnen en het product wordt opgekocht door verwerkers/molenaars zonder een vastgestelde prijs.

Er zijn verwerkers/molenaars die SRD 90 willen betalen voor een baal natte padie. Anderen bieden iets meer. Ook nu weer verwijst de boerenassociatie naar de gestegen productiekosten. Voorzitter Harinandan Oemraw heeft gesproken met de Vereniging van Verwerkers en Rijstexporteurs.

"We hebben met verontrusting vernomen dat er een grote voorraad padie ligt in de schuren van de verwerkers/molenaars en dat ze voorlopig nog niet zullen opkopen. We zien graag dat de voorraad spoedig wordt afgezet, zodat de verwerkers/molenaars het product kunnen afnemen van de boeren. Wanneer de prijs achteraf wordt vastgesteld is dat zeer frustrerend voor de rijstboeren." Ze kijken uit naar een betere prijs omdat de kosten dit seizoen meer waren dan vorige seizoenen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen