Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schoolvervoer vandaag weer plat

Schoolvervoer vandaag weer plat

05/03/2018 05:08 - Gilliamo Orban

Schoolvervoer vandaag weer plat

 

PARAMARIBO - Bus- en boothouders die zorgen voor school- en staatsvervoer rijden of varen maandag niet. Zij zijn moe van beloftes van de overheid over de tariefverhoging, die maar niet worden ingelost. Aan de leden van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) is beloofd dat ze een tariefverhoging krijgen van 25 procent in plaats van 40 procent die aanvankelijk met het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme was overeengekomen.

Door de nieuwe staking zullen duizenden mensen zoals leerlingen, leerkrachten en overige werkers gedupeerd worden. De transporteurs wilden dat de verhoging eind februari zou ingaan, maar dat is niet gebeurd. Ook was besloten dat de aanpassing met terugwerkende kracht betaald zal worden. Daarnaast hadden de vervoerders geld van twee maanden in één keer willen ontvangen.

De OBS zou zaterdag praten met minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie, maar dat gesprek is waarschijnlijk niet doorgegaan. Het personeel van het Nationaal Vervoersbedrijf heeft enkele dagen terug het werk neergelegd, omdat het geen salaris heeft ontvangen. Er is geen subsidie gestort voor het bedrijf.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina