Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kensmils Iona Gaels pakt kampioenschap

Kensmils Iona Gaels pakt conferencekampioenschap

06/03/2018 01:54 - Terence Oosterwolde

Kensmils Iona Gaels pakt kampioenschap

Spelers en staf van Gaels na het behalen van de MAAC-titel. Foto: Iona Gaels  

PARAMARIBO - In zijn eerste seizoen bij Iona College heeft de Surinaamse basketballer Gavin Kensmil zijn ploeg maandagavond het kampioenschap van de Metro Atlantic Athletic Conference zien winnen. Door de elfde MAAC-titel, inclusief vier in de laatste zes jaar en de laatste drie op rij, heeft Gaels zich automatisch gekwalificeerd voor het prestigieuze NCAA Division 1 Tournament ook wel bekend als March Madness.

Kensmil, die in Suriname voor Yellow Birds heeft gebasketbald, speelde de laatste twee duels (zondag tegen Saint Peter's Peacocks (65-62) en maandag in de finale tegen Fairfield Stags (83-71)) niet mee. Zaterdag toen de zegereeks werd gestart tegen Manhattan Jaspers (72-60) stond de Surinaamse eerstejaarsspeler zeven minuten op het veld en kwam hij tot twee rebounds en één steal.

Overall kwam hij als freshman in 22 van de 33 wedstrijden van zijn school (20-13 winst-/verliesstaat) in actie. Statistisch gezien was zijn beste wedstrijd op 16 februari tegen Niagara (84-85). Kensmil speelde toen twaalf minuten, scoorde al zijn vier doelpogingen, had vijf rebounds, één block en één steal. De veertien minuten tegen Syracuse (62-71) op 14 november was het langst dat hij speelde en twee weken daarna tegen Ohio (93-88) stond hij voor het eerst in de starting five.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina