Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Leiding KPS moet door integere personen'

'Leiding KPS snel vervangen door integere personen'

06/03/2018 09:04 - Van onze redactie

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi.

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) dient zo snel mogelijk vervangen te worden door integere politiefunctionarissen. Dat is van groot belang om vertrouwen te krijgen van buitenlandse justitiële diensten en internationale organisaties. Dat zei VHP-voorzitter tevens ex-politiecommissaris Chandrikapersad Santokhi, zondag in het programma ‘Welingelichte kringen’ op Radio ABC.

Hij merkte op dat er momenteel personen in de leiding van het korps zitten die in het verleden direct of indirect in contact zijn gekomen met justitie vanwege vermoedelijke betrokkenheid bij criminele activiteiten. Over de onlangs ontdekte semi-duikboot in Saramacca zei Santokhi, dat het zeer aannemelijk is dat het vaartuig zou worden ingezet voor transport van grote hoeveelheden cocaïne uit Suriname. Dat van dit vaartuig gebruik zou worden gemaakt is voor hem een sterke indicatie dat er gigantische hoeveelheden cocaïne in Suriname liggen die weggebracht moeten worden naar de afzetmarkten.

De VHP-leider stelde dat in DNA herhaaldelijk aan de minister van Justitie en Politie is gevraagd of Suriname rechtshulpverzoeken heeft ingediend bij landen waar grote drugsvondsten zijn gedaan, om hier onderzoek te doen naar de daders. Uit de beantwoording van de minister concludeert Santokhi dat dat niet is gebeurd. De politicus voegde eraan toe dat sinds het aantreden van de huidige regering de justitiële samenwerking met andere landen minder is geworden.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina