Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Miranda kritisch over weggebruikers

Miranda houdt wegvandalen een spiegel voor

06/03/2018 05:09 - Merredith Bruce

Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie

Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “Het is zielig om te zien als je over de Afobakaweg rijdt. De levensduur van die weg is met de helft teruggebracht.” Zo sprak minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie maandag bij het startsein voor de asfaltering van het weggedeelte Pikin Saron tot de afslag Kwakoegron. De bewindsman heeft zich heel kritisch uitgelaten over weggebruikers en anderen die zich schuldig maken aan het vernietigen van wegen en verkeersmeubilair.

"Wij hebben de levensduur van de weg zelf in handen. Als we de infrastructuur beetje bij beetje blijven vernietigen, zullen we elke keer weer moeten herstellen wat al is gemaakt en dat kost geld. Het geld komt uit uw zak, het is uw belastinggeld." Hij haalde een recent geval aan van een verkeersbord, dat het maximaal toegestane gewicht aangeeft langs de weg naar Cassipora. "Mijn mensen hebben dat in een weekend geplaatst en twee uur daarna is het bord met een jachtgeweer kapot geschoten. Suma na a lawman? Wie moet wie aanspreken? Uiteindelijk doen we het onszelf aan want de middelen zijn er niet."

Op een aantal locaties zoals de Afobakaweg en de weg naar West-Suriname zullen weegbruggen geplaatst worden. Er zal een pilot daarvan in Commewijne uitgevoerd worden voor vrachtwagens die over de Wijdenboschbrug rijden. Met de weegbrug wordt het gewicht van het voertuig digitaal geregistreerd bij het langsrijden. Miranda merkte op dat dit allemaal eigenlijk niet hoeft, als de weggebruiker zich verantwoordelijk opstelt. Hij wees erop dat de aanschaf van een weegbrug tegen de 8.000 euro kost. De minister heeft weggebruikers opgeroepen om elkaar te corrigeren en zelfverantwoordelijkheid te tonen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina