Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Penitentiaire ambtenaren volgen kaderopleiding

Penitentiaire ambtenaren volgen kaderopleiding

06/03/2018 00:04 - Amanda Palis

Penitentiaire ambtenaren volgen kaderopleiding

Foto: dWT  

PARAMARIBO - De 61 penitentiair ambtenaren eerste klasse, die maandag aan een kaderopleiding van tien maanden zijn begonnen, zullen bij succesvolle afronding worden bevorderd in een naast hogere rang. Dat had al gebeurd moeten zijn, maar er is oponthoud opgetreden. De deelnemers komen uit verschillende districten. Volgens een wettelijk voorschrift mag een penitentiair ambtenaar eerste klasse slechts twee jaar in deze functie dienen om vervolgens door te stromen.

"Met deze kaderopleiding kunnen ze eindelijk bevorderd worden als zij deze succesvol afronden," vertelt Patricia Karsters, die de opleiding coördineert. "Met deze opleiding geven wij deze ambtenaren de gelegenheid om een leidinggevende functie te bekleden. Wij bieden ze niet alleen de mogelijkheid om te bevorderen, maar ook dat zij goed in hun nieuwe functie als onderofficier zullen fungeren," zegt Karsters.

Ze stelt dat het streven is om de achterstand in bevordering zo snel mogelijk weg te werken. In dat kader zal, wanneer de huidige groep ambtenaren is klaargestoomd voor doorstroming, direct een kaderopleiding beginnen voor de volgende groep. Voordat de cipiers kunnen beginnen aan de kaderopleiding worden zij gescreend. "Als je een strafblad hebt of te veel hebt verzuimd kun je helaas niet meedoen." De opleiding wordt verzorgd in het Opleidingscentrum van de penitentiaire ambtenaren bij de gevangenis te Santo Boma.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina