Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pikin Saron krijgt asfaltweg

Pikin Saron krijgt asfaltweg en nutsvoorzieningen

06/03/2018 15:24 - Merredith Bruce

Minister Jerry Miranda (r) geeft het startsein voor de asfaltering van het weggedeelte Pikin Saron tot de afslag Kwakoegron.

Minister Jerry Miranda (r) geeft het startsein voor de asfaltering van het weggedeelte Pikin Saron tot de afslag Kwakoegron. Foto: Ben Ong  

PARAMARIBO - Er is licht aan het einde van de tunnel voor bewoners van het Inheemsendorp Pikin Saron in West-Suriname. Door de laterietweg hebben de mensen er enorm last van stof. Dit leidt tot gezondheidsklachten, omdat ze het stof inhaleren en hun drinkwater vervuild raakt. Zij hebben geen elektriciteit en leidingwater.

Deze problemen moeten over zes maanden verholpen zijn met de asfaltering van de weg en de aanleg van nutsvoorzieningen. Als onderdeel van het Dalian 4 asfalteringsproject wordt de wegstrekking geasfalteerd van Pikin Saron tot de afslag nabij Kwakoegron. Het startsein voor de werkzaamheden is maandag in Pikin Saron gegeven door minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Het totale asfalteringsproject wordt gefinancierd uit een lening van de Chinese Eximbank, van 235 miljoen US dollar.

Kapitein Url Tapoto is enorm opgelucht. De dorpelingen verweten het dorpsbestuur onder zijn leiding dat het niet werkte aan een oplossing voor hun problemen. Uit protest barricadeerden zij in november vorig jaar de weg naar Apoera en eisten zij een nieuwe dorpsleiding. "Men wilde zaken snel zien gebeuren. Ik hoop dat de mensen nu inzien dat je geduld moet hebben, nu we op het punt staan om de fundamentele voorzieningen te krijgen", zegt Tapoto in gesprek met de Ware Tijd.

De aannemer is nu bezig met het asfalteren van het weggedeelte van de kruising Meursweg/Afobakaweg tot de Suralco-smelterij. Het project voorziet verder in de aanleg van een nieuwe highway, vanaf de Afobakaweg via Hannover en Mawakabo naar de JF Kennedyweg, compleet met bruggen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina