Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Scholieren Sint Maarten afhankelijk van Rode Kruis

Scholieren Sint Maarten afhankelijk van Rode Kruis

06/03/2018 19:00

Orkaan Irma heeft veel schade aangericht in het Caribisch Gebied.

Orkaan Irma heeft veel schade aangericht in het Caribisch Gebied. Foto: AFP  

PHILIPSBURG - Het Rode Kruis heeft sinds de verwoestende orkaan Irma een half miljoen schoolmaaltijden verzorgd op het getroffen Sint Maarten. Die mijlpaal werd maandag bereikt, meldt de hulporganisatie een half jaar na de ramp.

Voeding voor de leerlingen van de achttien basisscholen op het Nederlandse deel van het eiland is nog steeds een dagelijkse zorg. Het verzorgen van ontbijt en lunch op de scholen op Sint Maarten blijft zeker tot eind mei noodzakelijk. Aan ruim 26.000 mensen zijn in de eerste maanden na de orkaan hulpgoederen uitgereikt. De hulp wordt bekostigd uit de pot van 18 miljoen euro die na de ramp werd ingezameld.

Volgens het Rode Kruis gaat de hulpvoorziening onverminderd door, mede doordat de toeristische sector zwaar is getroffen en er grote werkloosheid heerst. Circa zevenduizend inwoners raakten hun huis kwijt, velen wonen in bij vrienden of familie. De hulporganisatie helpt tweeduizend huishoudens met het herstel van woningen. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina