Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Voetbalcoach verdacht van misbruik tiener

Voetbalcoach Ricardo Oehlers verdacht van misbruik tiener

06/03/2018 10:31 - Marciano Millerson

Voetbalcoach Ricardo Oehlers verdacht van misbruik tiener

 

PARAMARIBO - Ricardo Oehlers is op verdenking van seksueel misbruik van een veertienjarige voetbalster aangehouden, nadat de ouders van het meisje een klacht hadden ingediend. Volgens berichten zou hij ontucht hebben gepleegd met één van zijn pupillen bij damesvoetbalvereniging SRD. Het meisje is door de trainer onder druk te zijn gezet, zo blijkt uit sms-berichten tussen het tweetal.

Clubeigenaar Marijke Satijo zegt tegenover de Ware Tijd dat na onderzoek blijkt dat deze zaak zich sinds vorig jaar afspeelde. "Het is voor iedereen een schok, want ik ken Oehlers van de trainersopleiding." Satijo stelt dat de clubleiding vrij met de meisjes omgaat en dat het nieuws als een verrassing komt. "Om eerlijk te zijn ben ik pas sinds maandag tot het besef gekomen dat hij haar heeft misbruikt."

De situatie zou pas de afgelopen drie weken aan het licht zijn gekomen. Satijo kan niet met zekerheid aangeven hoeveel keren het meisje is misbruikt. "Het was gewoon vreselijk toen ik het las. Ze leende zich niet ervoor, maar werd gewoon gedwongen", zegt Satijo over de sms-communicatie. Ze heeft eerder een coach bedankt, die ook probeerde meisjes te misbruiken.

Robinhood-bestuurslid Stanley Akum wil voorlopig niet reageren. Oehlers is namelijk ook als U-15 en U-17 coach aan de club verbonden. "Ik weet heel weinig en hoor dat het niet waar is. Wij willen eerst weten wat waar is alvorens wat erover te zeggen" aldus Akum. Mocht blijken dat Oehlers schuldig is "dan is het een vervelende zaak. Laten wij echter niet te ver op zaken vooruitlopen en het onderzoek afwachten."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen