Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nog steeds geen betaling bus- en boothouders

Betaling bus- en boothouders blijft nog steeds uit

08/03/2018 06:42 - Gilliamo Orban

OBS-voorzitter Kenneth Themen (m).

OBS-voorzitter Kenneth Themen (m). Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “Er komt geen beweging in de zaak en zoals het er uitziet, zal er geen verandering komen in de staking van de Organisatie van Bushouders in Suriname”, zegt OBS-voorzitter Kenneth Themen. De transporteurs eisen naast hun reguliere betaling ook een tariefverhoging. De overheid lijkt op dit moment daartoe niet in staat.

"Het is meer dan redelijk en billijk dat we ondanks de precaire situatie, waaronder ook de leden van de OBS gebukt gaan, telkens rekening hebben gehouden. Maar nu kunnen we dat niet meer doen. De laatste verhoging aan de vervoerders dateert van jaren terug." Themen zegt dat er momenteel niets te bespreken is met de overheid. "Ook al worden we uitgenodigd voor een gesprek, we zullen niet gaan. Er moet gewoon uitvoering gegeven worden aan wat ons is beloofd."

Bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur wordt het papierwerk voor de uitbetaling van de schoolvervoerders nog in orde gemaakt, verneemt de krant. Het ministerie moet dan op zijn beurt de stukken sturen naar het ministerie van Financiën.

Vooral de staking van de staatsbussen is enorm lastig voor de werkende klasse in de districten. Met kunst- en vliegwerk moeten de mensen hun werk zien te bereiken en later weer terugkeren naar huis. Daarnaast zijn vooral scholieren in de verre districten afhankelijk van de bus- en boothouders. Sommige scholen huren met geld uit de schoolkas een bus om de kinderen op te halen en terug te brengen, maar dat kan niet lang doorgaan, omdat het geld opraakt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina