Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Handelskamers Suriname en India werken samen

Handelskamers Suriname en India beginnen samenwerking

10/03/2018 17:20 - Ivan Cairo

Handelskamers Suriname en India beginnen samenwerking

Na de ondertekening van de intentieverklaring werd een speciale taart aangesneden door ambassadeur Aashna Kanhai en CII-vertegenwoordiger Sreekumar Nair. Foto: Surinaamse ambassade India  

PARAMARIBO - Ondernemersorganisaties van India en Suriname hebben besloten de handen ineen te slaan teneinde handel en investeringen in de twee landen te diversifiëren en intensiveren. Daartoe hebben de Suriname India Chamber of Commerce and Industry (SICCI) en de Confederation of Indian Industry (CII) vrijdag een intentieverklaring getekend.

CII-vertegenwoordiger Sreekumar Nair plaatste vrijdag op de Surinaamse ambassade in India zijn handtekening onder de stukken. De ondertekening vond plaats in bijzijn van Suriname's ambassadeur in India, Aashna Kanhai.

De intentieverklaring benadrukt de gemeenschappelijke wens van CII en SICCI om wederzijdse samenwerking en begrip te bevorderen met het doel de ontwikkeling van zakelijke relaties tussen India en Suriname, bilaterale handel en investeringen in beide landen te bevorderen. Partijen zijn voornemens de ontwikkeling en diversificatie van commerciële uitwisselingen en economische samenwerking op een wederzijds voordelige basis tussen hun leden, te bevorderen.

Een dergelijke samenwerking is noodzakelijk zegt SICCI-voorzitter Nizaad Bissumbhar tegen de Ware Tijd. Hij merkt op dat kamers van koophandel bij uitstek de organisaties zijn die bevordering van handel, ondernemerschap en investeringen ten doel hebben. Suriname had nog geen organisatie voor het stimuleren van handelsbetrekkingen met India, en is daarom medio vorig jaar de SICCI opgericht met als doel "institutionalisering van de samenwerking" met het bedrijfsleven in India.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen