Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Landingsplaats voor houttransporteurs

Landingsplaats aan Coppenamerivier voor houttransporteurs

10/03/2018 20:13 - Gilliamo Orban

Een zwaarbeladen truck met houtblokken is gestopt op de weg naar Carolina. Nu de brug bij Witagron verboden is voor zwaar transport, zullen de houtblokken via de rivier worden getransporteerd.

Een zwaarbeladen truck met houtblokken is gestopt op de weg naar Carolina. Nu de brug bij Witagron verboden is voor zwaar transport, zullen de houtblokken via de rivier worden getransporteerd. Foto: Terence Oosterwolde  

PARAMARIBO - Houttransporteurs die geen gebruik meer mogen maken van de in slechte staat verkerende brug bij Witagron hebben nu een landingsplaats te Tjakatjakaston aan de linkeroever van de Coppenamerivier. Van daaruit kunnen houtblokken nu over het water getransporteerd worden. De houtconcessionarissen hebben volgens districtscommissaris Ludwig Mettendaf van Boven-Coppename gevraagd om van die plaats gebruik te mogen maken.

"Wij hebben een alternatief in orde gemaakt, omdat er geen trucks met houtblokken over de brug mogen wegens instortingsgevaar." Er is een permanent verbod ingesteld voor met houtblokken beladen trucks om over de brug bij Witagron te rijden. De dc heeft dat besloten, omdat door het zware transport de brug vernield wordt. "De brug wiebelt als een zware vrachtwagen erover rijdt en we willen erger voorkomen, anders kunnen bewoners van Apoera niet via de weg naar de stad."

Slechts verkeer beneden de vier ton mag erover. Het lijkt er niet op dat de overheid de verbinding spoedig zal herstellen door de zeer hoge kosten die hiermee gepaard gaan. Die kunnen in de miljoenen lopen, zegt Mettendaf. "Ook al wordt de brug gerepareerd, er zullen geen zwaarbeladen houttrucks meer overheen mogen." De brug wordt bewaakt door militairen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina