Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Paramaribo Zoo in 'zwaar weer'

Paramaribo Zoo in 'zwaar weer'

13/03/2018 18:47 - Amanda Palis

Een bezoeker van de Paramaribo Zoo maakt een selfie.

Een bezoeker van de Paramaribo Zoo maakt een selfie. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - “We zijn afhankelijk van subsidies en van donaties, maar de afgelopen twee jaar is het heel zwaar geweest om het hoofd boven water te houden. De subsidie komt moeizaam vrij”, zegt John Altenberg, directeur van de Paramaribo Zoo.

De dierentuin heeft vrijdag verdovingsampullen gekregen van de VHP, die in 2015 al een verdovingsgeweer had gedoneerd met ampullen. "Hiermee kunnen we dieren die uit de dierentuin weglopen verdoven in plaats van ze neer te schieten. Toen wij het geweer kregen was beloofd dat ook gezorgd zou worden voor een vervolgzending ampullen. Zelf kunnen we ze niet aanschaffen, want we hebben het geld niet."

Ondanks de vele financiële obstakels probeert Altenberg toch positief te blijven. "We begrijpen dat niet alleen wij het moeilijk hebben, maar ook het Surinaams bedrijfsleven. We blijven hopen dat er snel verandering komt in de financiële situatie." Hij prijst zich gelukkig dat bedrijven zoals Staatsolie en Telesur nog financieel ondersteunen.

"We hebben nu twee projecten lopen die zijn bekostigd door deze bedrijven. Momenteel zijn we een nieuw verblijf voor de Gonini en de aasgieren aan het bouwen. Ons doel is niet om dieren gevangen te houden, maar om ze op een correcte manier te houden zodat de gemeenschap ervan kan leren."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen