Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Als het zo doorgaat raken wij een generatie kwijt '

'Als het zo doorgaat raken wij een generatie kwijt '

14/03/2018 07:19 - Van onze redactie

VHP-parlementslid Krishnakoemarie Mathoera zegt dat vooral de economische crisis een rol speelt bij het drugsgebruik onder jeugdigen.

VHP-parlementslid Krishnakoemarie Mathoera zegt dat vooral de economische crisis een rol speelt bij het drugsgebruik onder jeugdigen. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Parlementsleden zitten niet stil nu er sprake is van een toename van drugsgebruik onder jongeren. De vaste parlementaire commissie voor Justitie en Politie zal binnenkort praten over een effectieve aanpak van het probleem. Het lid Carl Breeveld (DOE) zegt dat het probleem weer aangekaart moet worden in De Nationale Assemblee zodat de autoriteiten het anders kunnen aanpakken.

Vorig maand is er al over gesproken in een openbare vergadering. Door de recente begrotingsbehandeling is er niet aandachtig naar dit vraagstuk gekeken. Breeveld belooft echter samen met andere leden van de parlementaire commissie erop te zullen toezien dat het voldoende aandacht krijgt. "Het is belangrijk dat wij deze ontwikkeling niet onderschatten en doen alsof onze neus bloedt. Dat er zoveel gevallen van gebruik van sukru, xtc en andere bekende drugs gemeld worden is zorgwekkend. Wij moeten nagaan waar de jongeren ze vandaan halen."

VHP-parlementslid en oud-politiecommissaris Krishnakoemarie Mathoera maakt zich "enorm zorgen" over de toekomst van jeugdigen in het land. "Er moet meer voorlichting komen en die moet aangepast zijn aan de tijd. Wij raken een generatie kwijt als het zo door gaat. Alle verantwoordelijke ministeries moeten betrokken worden bij aanpak van het probleem. Als de jongeren beschermd zouden zijn door instanties zou het probleem niet zo zorgwekkend zijn." Mathoera zegt dat vooral de economische crisis een rol speelt bij wat jeugdigen doen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen