Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jeugdparlement door geldgebrek vleugellam

Jeugdparlement door geldgebrek vleugellam

14/03/2018 11:18 - Merredith Bruce

Jeugdparlement door geldgebrek vleugellam

 

PARAMARIBO - “Dit vinden we heel erg”, zegt Kelvin Koniki, voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP), over het feit dat er al zeker vier weken niet is vergaderd. Dit komt omdat er geen geld is. Het geld moet via het ministerie van Sport- en Jeugdzaken vrijgemaakt worden. Voor sommige leden die in verre districten wonen moeten vervoers- en verblijfkosten betaald worden uit de begroting van het jeugdorgaan.

Maar het college heeft het geld nog niet en dit werkt stagnerend, zegt de voorzitter. In de afgelopen maand hadden zeker vier vergaderingen belegd moeten worden, stelt hij. Koniki zegt dat het ministerie op de hoogte is van het feit dat het NJP al een maand niet heeft vergaderd. De redactie verneemt van de directeur van de afdeling Jeugdzaken van het ministerie, Rachel Koningsbloem-Pinas dat het geld inmiddels is vrijgemaakt.

Het gaat naar verluidt om SRD 123.000. Ze hoopt dat het nog deze week wordt overgemaakt. Met het beschikbaar geld moet ook de achterstand in uitbetaling aan jeugdparlementariërs ingelopen worden. Het gaat om de maandelijkse tegemoetkoming die (op december na) bijna zeven maanden niet is uitbetaald.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina