Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • CL-kwartfinale: Real treft Juventus

Real treft Juventus in kwartfinale Champions League

16/03/2018 17:54

Real treft Juventus in kwartfinale Champions League

Foto: Sky Sports  

NYON - De loting voor de kwartfinales van Champions League heeft vrijdag een herhaling van de finale van vorig jaar opgeleverd: Juventus-Real Madrid. Barcelona neemt het op tegen AS Roma. Bayern München komt uit tegen Sevilla en voor Manchester City staan twee wedstrijden tegen Liverpool op het programma.

Real Madrid won vorig seizoen voor de twaalfde keer de Champions League/Europa Cup I door in de finale in Cardiff, Wales met 1-4 af te rekenen met Juventus. In totaal speelden de Spaanse en Italiaanse topclub al negentien keer tegen elkaar in Europees verband. 'De Koninklijke' won negen keer, Juve acht keer en twee keer was er een gelijkspel.

AS Roma en Barcelona troffen elkaar vier keer eerder in de Champions League. In het seizoen 2001/2002 werd het in de tweede groepsfase 1-1 in Spanje en 3-0 in Italië. De return van de kwartfinales staan voor 3 en 4 april op het programma en de returns volgen een week later. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen