Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Mungra Medisch Centrum opent doorgangshuis

Mungra Medisch Centrum opent doorgangshuis

17/03/2018 22:21 - Beta Debidien

Het Mungra Medisch Centrum in Nieuw-Nickerie heeft een doorgangshuis geopend voor bezoekers van patiënten uit afgelegen dorpen.

Het Mungra Medisch Centrum in Nieuw-Nickerie heeft een doorgangshuis geopend voor bezoekers van patiënten uit afgelegen dorpen. Foto: FB MMC  

NIEUW-NICKERIE - Het Mungra Medisch Centrum (MMC) heeft een doorgangshuis in gebruik genomen voor mensen uit Donderskamp, Corneliskondre, Kalebaskreek en andere inheemse dorpen, die naar Nickerie komen voor patiëntenbezoek. Het gebouw staat in de directe omgeving van het ziekenhuis.

De voorziening is vooral bedoeld voor familieleden van patiënten uit de dorpen die in het ziekenhuis zijn opgenomen. "We hebben invulling gegeven aan de wensen van de kapiteins van de dorpen die ons verzocht hadden om te zorgen voor opvang van de mensen die hun zieke familieleden willen bijstaan in het ziekenhuis in Nieuw Nickerie", zegt Antoine Elias, algemeen directeur van het MMC.

"Het ziekenhuis heeft ook een afdeling huisvesting en door het feit dat onze pendelende buitenlandse artsen voor de verschillende specialismen naar het ziekenhuis komen, zien wij graag dat woningen van LVV die leeg staan gerenoveerd worden voor hen." Toen het MMC vorig jaar zes poli's overnam van de Medische Zending, bleek dat de gemeenschappen van Donderskamp, Corneliskondre en Kalebaskreek de band met Nickerie verloren hadden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina