Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jörgen Raymann: ’Ik krijg zakgeld’

Jörgen Raymann: ’Ik krijg zakgeld’

26/03/2018 19:10

Jörgen Raymann: ’Ik krijg zakgeld’

Foto: Hollandse Hoogte  

ALMERE - Toen Jörgen Raymann twee jaar geleden werd ontslagen bij de Nederlandse omroep NPO, raakte hij in acute geldnood. Inmiddels is de televisie- en theatermaker uit het slop en heeft hij zijn vrouw gevraagd voortaan op de financiën te letten. "Ik krijg zakgeld.” Dat vertelt Raymann maandag in het Financieele Dagblad.

"Toen niemand iets zag in de tv-formats die ik aandroeg, zei ik tegen mijn vrouw Sheila dat ik misschien maar iets met radio moest gaan doen. Dat medium was een oude liefde van me. De dag erop werd ik gevraagd om het BNR-programma Ask me Anything te presenteren. Fantastisch, het past precies bij me."

In het interview benadrukt Raymann dat het doorzettingsvermogen van zijn inmiddels 78-jarige moeder een belangrijke rol heeft gespeeld in zijn leven. "Ik was na het overlijden van mijn zusje terug naar Nederland gekomen, waar mijn toenmalige vriendinnetje het uitmaakte. Terecht overigens, want ik was vreemd gegaan. Ik studeerde in Rotterdam, maar ik verloor me in het uitgaansleven van Amsterdam, waar vrienden gemakkelijk aan drugs konden komen."

Toen op een dag iemand hem vroeg om tegen betaling een pakketje naar Duitsland te brengen en hij op het punt stond dat te gaan doen, bedacht Raymann zich ineens wat het voor zijn moeder zou betekenen als hij zou worden opgepakt. "Dan was ze mij ook kwijt. Haar kracht heeft mij kracht gegeven om uit dat dal te klimmen." Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen