Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Armand Snijders nieuwe directeur AHKCO

Armand Snijders nieuwe directeur AHKCO

27/03/2018 09:49

Waarnemend minister Patrick Pengel van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (l) feliciteert Armand Snijders, de nieuwe AHKCO-directeur.

Waarnemend minister Patrick Pengel van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (l) feliciteert Armand Snijders, de nieuwe AHKCO-directeur. Foto: NII  

PARAMARIBO - Armand Snijders, niet te verwarren met de Ware Tijd-journalist Armand Snijders, is aangesteld als de nieuwe directeur van de Academie voor Hoger Kunst en Cultuuronderwijs (AHKCO). Daarmee is de vacature ingevuld die is ontstaan toen Ashok Hirschfeld in oktober 2017 met pensioen ging.

Eind februari heeft de krant geschreven over het directeurloze opleidingsinstituut. Cultuurdirecteur Elviera Sandie verzekerde in reactie daarop dat de AHKCO "niet stuurloos" was. De dagelijkse leiding was sinds het vertrek van Hirschfeld toevertrouwd aan de raad van toezicht, die bestaat uit secretaris Mikey Pocorni en voorzitter Liesbeth Perotie. Zij moesten er onder meer voor zorgen dat afstudeerprocedures niet in het gedrang kwamen.

Snijders, die door waarnemend minister Patrick Pengel van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur werd geïnstalleerd, is geen vreemde bij het opleidingsinstituut. Hij is er al achttien jaar aan  verbonden als docent bij de richtingen Journalistiek en Sociaal Cultureel Vormingswerk. De derde studierichting van de academie is Beeldende Kunst.

Volgens een persbericht van NII streeft Snijders naar een transformatie van de hbo-opleiding. "Als instituut moet je je richten op de ontwikkeling in deze tijd. De samenleving is niet statisch, dus de academie kan een grotere rol spelen. Belangrijk is dat de ontwikkeling op gang komt en dat er meer perspectieven voor de afgestudeerden worden gecreëerd." Snijders, die is voorgedragen door de raad van toezicht, zal het schooljaar afmaken als docent. De overdracht vindt volgens het NII plaats op 1 april, eerste paasdag.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina