Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bewoners Commewijne tasten in het duister

Bewoners Commewijne tasten in het duister over grondzaken

27/03/2018 16:34 - Merredith Bruce

Minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer

Minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer Foto: Gov.sr  

PARAMARIBO - Bewoners in Commewijne die grondzaken in orde willen maken, zullen nog even geduld moeten hebben. Sedert de sluiting van de plaatselijke afdeling van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) in december, tasten de mensen in het duister.

Sommige gaan naar het domeinkantoor aan de Prins Hendrikstraat, maar zij worden van het kastje naar de muur gestuurd. Minister Roline Samsoedien zegt dat gewerkt wordt aan de inventarisatie van grondbeschikkingen in het district. Ook wordt gewerkt aan digitalisering waardoor een bijkantoor niet meer hoeft.

Ze verzekert dat de bewoners bericht zullen krijgen wanneer alles is afgerond. Hoelang dat zal duren, kan de bewindsvrouw niet zeggen. "Ik kan geen beschikkingen zomaar uitgeven zonder eerst gedegen onderzoek te hebben gedaan." Nu wordt Para afgehandeld.

Ze vertelt gaandeweg de inventarisatie van grondbeschikkingen in Commewijne op nog meer onregelmatigheden te zijn gestuit. "Ik ben opgeschrikt door dubbele gronduitgiftes." De minister zegt dat er een grondig onderzoek komt en dat maatregelen niet zijn uitgesloten.

Parlementariër Ingrid Karta-Bink van Commewijne zegt dat ook zij geconfronteerd wordt met klachten. "Veel senioren hebben mij gebeld en gezegd dat hun aov het niet toelaat naar de stad te komen om hun zaken te regelen.

Bink zegt van de minister te hebben begrepen dat de inventarisatie van grondbeschikkingen van Commewijne gaande is. De parlementariër hoopt niet dat zaken dichtbij de verkiezingen in 2020 plotseling in een stroomversnelling zullen raken om dat als politieke stunt te hanteren. "Het is geen gunst, maar een plicht van de overheid."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina