Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • John Leerdam maakt stuk over Winnie Mandela

John Leerdam maakt stuk over Winnie Mandela

04/04/2018 03:09

John Leerdam maakt stuk over Winnie Mandela

 

AMSTERDAM - Oud-politicus en regisseur John Leerdam gaat een voorstelling maken over de maandag overleden anti-apartheidsactiviste Winnie Mandela. Dat vertelde hij dinsdag in een televisieprogramma van de Nederlandse seniorenomroep MAX.

"Ik heb er vaak al over nagedacht", stelde hij. "Maar nu moet ik er koste wat het kost aan beginnen. We gaan schrijven. Het wordt eerst een monoloog, en daarna een grote zaalproductie." Leerdam kon nog niet zeggen wanneer het stuk in première zou moeten gaan.

Het voormalig Kamerlid volgde een opleiding aan de Toneelschool in Amsterdam. Hij was lange tijd artistiek leider van het Cosmic Theater en maakte na zijn afscheid van de Kamer onder meer voorstellingen over de onafhankelijkheid van Suriname. Hij kreeg onder meer een koninklijke onderscheiding voor zijn voorbeeldfunctie voor Nederlandse migranten. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina