Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 20 miljoen US dollar voor waterschappen

Overheid wil 20 miljoen US dollar voor rehabiliteren van waterschappen

05/04/2018 17:47 - Beta Debidien

Rijstboeren klagen  over achterstallige onderhoud van natte en droge infrastructuur. Hier bespuiten ze een irrigatieleiding.

Rijstboeren klagen over achterstallige onderhoud van natte en droge infrastructuur. Hier bespuiten ze een irrigatieleiding. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - De overheid heeft 20 miljoen US dollar gevraagd aan de Inter-American Development Bank (IDB) voor de rehabilitatie van waterschappen en waterwegen in Nickerie. “Wij weten nog niet wat allemaal goedgekeurd zal worden, maar we hebben alle zaken die de distributie en regulering van water moet garanderen opgenomen in het project”, zegt Guido van der Kooye, coördinator van het ministerie van LVV Regio-West.

Volgende week komt er een missie naar Nickerie om zich te oriënteren en vervolgens het projectvoorstel te doen aan de bank. In haar presentatie donderdag heeft Sandra Whiting, milieuspecialist, de  projectvoorstellen besproken met alle belanghebbenden.

Volgens de LVV-voorman zullen de waterschappen verder begeleid worden in de wijze waarop zij hun waterschapsgebieden operationeel en draaiende houden. Het projectvoorstel is nu in een afrondende fase. Na de goedkeuring door de IDB zal het project worden geïmplementeerd.

Al geruime tijd klagen rijstboeren over achterstallig onderhoud van zowel de natte als droge infrastructuur. Met het implementeren van dit project denkt Bramdew Rampadareth, voorzitter van de Vereniging van Padie Producenten dat de boeren in staat om probleemloos te produceren.

De geslecteerde waterschappen zijn Groot Henar, Paradise en Longmay, Wasima, Nanni en Bruto, Clara, Europolder Zuid en de Uitbreiding Groot Henarpolders. Het gaat om 7000 hectare en de rehabilitatie zal bijna tweeduizend boeren ten goede komen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen