Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politieagenten voor de rechter

Politieambtenaren staan terecht voor verduisteren cocaïne

10/04/2018 06:19 - Van onze redactie

Politieambtenaren staan terecht voor verduisteren cocaïne

 

PARAMARIBO - De verdachten Mirjam D., Danny B. en Marvin S., allen buiten functie gestelde politieambtenaren, stonden maandag wederom voor het gerecht. Het drietal wordt verdacht van het verduisteren van vermoedelijk 3,6 kilogram cocaïne uit het politiebureau te Richelieu. De pakken cocaïne zijn volgens het onderzoek vervangen door pakken blom.

Deze zaak deed zich voor in november van het vorig jaar. De drugs waren enkele uren voor de verduistering in beslag genomen tijdens een controle op Stolkertsijver. De oorspronkelijke koerier, ene B., was daarbij in verzekering gesteld. Volgens het onderzoek zijn de drugs verduisterd om de oorspronkelijke verdachte B. vrij te krijgen. Marvin S. en Danny B. zijn voorlopig in vrijheid gesteld, terwijl Mirjam D. nog achter de tralies blijft zitten.

Marvin S. was als rechercheur verbonden aan politiepost Richelieu. Waarom hij zich geroepen voelde zich te bemoeien met de zaak terwijl hij vrij was, kon hij niet concreet uitleggen aan rechter Cynthia Valstein en officier Roy Elgin. Volgens het onderzoek zijn er duidelijke aanwijzingen zijn dat hij meer weet, maar hij ontkent iets af te weten van de verduistering.

Bij de overname ontdekte de Narcotica Brigade dat het geen cocaïne was, maar blom. Ook werd duidelijk dat de pakken verwisseld waren. Dit is volgens het onderzoek in het kantoor van inspecteur Danny gebeurt. Een speurhond rook drugs in de kamer van de inspecteur, maar niet in het voertuig waarin de drugs zijn afgevoerd naar de Narcotica Brigade.

Advocaat Chandra Algoe, die de inspecteur bijstaat, wees erop dat niemand kan bewijzen dat er drugs in beslag zijn genomen op Stolkertsijver omdat het spul niet getest is. Daarnaast merkte ze op dat de speurhond geen drugs kon ruiken in de auto omdat die elke dag wordt gewassen, dus de geur zou kunnen vervliegen. 

Die opmerking is echter van tafel geveegd door Elgin. "Hoe logisch is het dat een kofferbak elke dag gewassen wordt", vroeg de officier zich af. De advocaat van Mirjam D., Arjan Ramlakhan, vroeg voorlopige invrijheidstelling van zijn cliënt. De rechter is hier echter niet op ingegaan omdat de zaak, vanwege plotselinge ziekte van Elgin, abrupt is uitgesteld naar 8 mei.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina