Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bayern loot Real in halve finale Champions League

Bayern loot Real in halve finale Champions League

13/04/2018 13:14

Cristiano Ronaldo, spits van Real Madrid.

Cristiano Ronaldo, spits van Real Madrid. Foto: AFP  

NYON - Bayern München is vrijdag in Nyon bij de loting voor de halve finales van de Champions League gekoppeld aan Real Madrid. De andere halve eindstrijd gaat tussen Liverpool en AS Roma. Vorig jaar stonden Bayern en Real ook al tegenover elkaar, toen in de kwartfinales van het miljoenenbal. De Madrilenen wonnen met 1-2 in München en waren in Bernabeu met 4-2 te sterk voor de 'Rekordmeister'.

Twee maanden later kroonde Real zich in Cardiff voor de tweede keer op rij en voor de twaalfde keer in totaal tot de beste club van Europa. Real kan de eerste club worden sinds Bayern (1974, 1975 en 1976) die de 'Cup met de grote oren' drie keer op rij wint. De laatste keer dat Bayern de sterkste was in de Champions League was in 2013.

Het worden de 25e en de 26e keer dat Bayern en Real tegen elkaar spelen. Zowel Bayern als Real won elf keer en twee keer werd het gelijk. Het tweeluik begint op dinsdag 24 april met een thuiswedstrijd voor Bayern en acht dagen later, op woensdag 2 mei, is de return in Spanje. Bij de confrontatie tussen Liverpool en Roma spelen de Engelsen eerst thuis, op woensdag 25 april. De return in Stadio Olimpico is op dinsdag 1 mei. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina