Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Poetin veroordeelt aanval op Syrië

Poetin veroordeelt aanval op Syrië

14/04/2018 22:13

Poetin veroordeelt aanval op Syrië

Foto: AP  

MOSKOU - De Russische president Vladimir Poetin heeft de door het Westen uitgevoerde raketaanvallen op Syrië fel veroordeeld. Het was volgens hem een aanval op een wettige regering die door Rusland wordt geholpen in de strijd tegen terroristen.

De huidige escalatie van spanningen in en rond Syrië hebben volgens de Russische leider een verwoestend effect op de internationale betrekkingen. Bovendien maken de Amerikaanse acties tegen Syrië de humanitaire ramp daar alleen maar erger. Poetin wil dat de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties snel bijeenkomt.

De aanval is tot woede van het Kremlin uitgevoerd vóórdat een missie van de VN in Syrië aan het werk is om te onderzoeken wat een week geleden in Douma, een verwoeste voorstad van Damascus, is gebeurd. De onderzoekers gaan zaterdag aan het werk. Rusland stelt dat strijders tegen het regime van president Assad een propagandastunt hebben uitgehaald door te doen alsof ze met gif werden bestookt.

De foto's daarvan veroorzaakten ophef in het Westen. Maar volgens de westerse mogendheden was er 7 april een gifgasaanval op burgers en zijn de aanvallen op Syrische doelen daar een vergelding voor. De aanvallen van drie Westerse landen op doelen in Syrië "kunnen niet zonder gevolgen blijven". Die waarschuwing heeft de Russische ambassadeur in de VS Anatoli Antonov gegeven. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina