Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rijdende auto's KPS niet onttrokken uit wagenpark

Rijdende auto's KPS niet onttrokken uit wagenpark

14/04/2018 20:18 - Wilfred Leeuwin

De minister van OWT en C, Patrick Pengel, zegt dat de overdracht van de voertuigen heeft plaatsgevonden volgens de wettelijke en comptabele procedures die gelden bij de overheid.

De minister van OWT en C, Patrick Pengel, zegt dat de overdracht van de voertuigen heeft plaatsgevonden volgens de wettelijke en comptabele procedures die gelden bij de overheid. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Minister Patrick Pengel van Openbare Werken Transport Communicatie en Toerisme (OWT en C) spreekt tegen dat de regering via zijn ministerie auto’s van het Korps Politie Suriname zou hebben onttrokken om aan politieke vrienden te geven. Hiermee reageerde hij op een bewering van assembleelid Krishna Mathoera die in de openbare vergadering van donderdag hiervan gewag maakte.

Volgens haar zijn, terwijl het politiekorps verlegen zit om voertuigen, de wagens gerepareerd en gegeven aan politieke loyalisten. De beschuldigende vinger werd gewezen naar ex-minister Jerry Miranda die de wagens in beslag zou hebben genomen. Pengel zei donderdagavond dat al sinds de periode van ex-minister Siegfried Wolf van OWC en T er door voormalig Juspol-minister Jennifer van Dijk-Silos is gevraagd om de wagens die op het terrein van de politie liggen en niet rijden over te nemen en te verkopen.

In de periode van Miranda is dat verzoek ingewilligd. Pengel zei dat de overdracht van voertuigen van het ene naar het andere ministerie heeft plaatsgevonden volgens de wettelijke en comptabele procedures die gelden bij de overheid. Hij heeft het parlement gevraagd om het verslag af te wachten dat is opgemaakt over deze kwestie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina