Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Advocaat steekt zichzelf in brand

Advocaat steekt zichzelf in brand

15/04/2018 03:37

De Amerikaanse advocaat David Buckel

De Amerikaanse advocaat David Buckel Foto: AP  

NEW YORK - De Amerikaanse advocaat David Buckel, een bekende voorvechter van homorechten en het milieu, heeft zichzelf in een park in New York in brand gestoken. Het lichaam werd zaterdagochtend gevonden door een voorbijganger.

Uit een afscheidsbrief die vlak bij de verkoolde resten van de 60-jarige advocaat werd gevonden, blijkt dat zijn zelfmoord een protest was tegen de manier waarop de mens de aarde aan het vernietigen is.

Hij schreef dat hij fossiele brandstof had gebruikt als metafoor voor de dezelfde wijze waarop fossiele brandstoffen de aarde vernietigen, zo schrijft The New York Daily News. "Sorry voor de puinhoop'', schreef hij in zijn afscheidsbrief die aan de politie was gericht. Verder schreef hij dat hij hoopte dat zijn dood eervol zou zijn en anderen zou kunnen helpen.

Buckel is vooral bekend geworden van de zaak Brandon Teena, een transgender die in Nebraska werd vermoord. Hilary Swank won een Academy Award voor haar rol in de film 'Boys don't cry' uit 1999, die over die gebeurtenis werd gemaakt. Buckel streed onder meer in de staten New Jersey and Iowa voor legalisering van het homohuwelijk. Verder vocht hij met succes  tegen de uitsluiting van homoseksuelen bij de padvinderij. BD.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina