Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bondgenoten Syrië overleggen over aanval

Bondgenoten Syrië overleggen over aanval

15/04/2018 12:43

De Russische president Vladimir Poetin.

De Russische president Vladimir Poetin. Foto: AFP via Getty Images  

MOSKOU - Een nieuwe westerse aanval op Syrië zal leiden tot "chaos'' in de internationale betrekkingen. Dat stelde de Russische president Vladimir Poetin in een telefoongesprek met zijn Iraanse ambtsgenoot Hassan Rohani, berichten Russische persbureaus.

De leiders bespraken telefonisch de grootschalige westerse raketaanval op doelen in Syrië. Rusland en Iran, bondgenoten van de Syrische regering, hebben die aanval veroordeeld. Rohani en Poetin concludeerden volgens het Kremlin dat de luchtaanval van de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk de kans verkleint dat een politieke oplossing kan worden gevonden voor het conflict in Syrië.

"Vladimir Poetin benadrukte dat het onvermijdelijk zal leiden tot chaos in de internationale betrekkingen als dergelijke acties worden doorgezet'', citeerde persbureau TASS uit een verklaring van het Kremlin. De westerse bondgenoten negeerden volgens de Russische leider het handvest van de Verenigde Naties. DVHN.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina