Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Juspolminister belooft terugkeer veiligheidsgevoel

Juspolminister belooft terugkeer veiligheidsgevoel

15/04/2018 00:00 - Van onze redactie

Juspol minister belooft terugkeer veiligheidsgevoel

 

PARAMARIBO - De nieuwe minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, garandeert de gemeenschap dat het veiligheidsgevoel terug zal keren. Er komt beleid om de misdaad harde klappen toe te brengen.

"Binnen dat kader zijn reeds instructies gegeven. Met de nodige verschuivingen van personen op strategische plekken kan hard gewerkt worden aan indamming van de criminaliteit", zei de minister zaterdag tegen Radio 10.

Zijn strategie verschilt van die van zijn voorganger. "Wat het Korps Politie Suriname betreft, ben ik breder georiënteerd. Ik heb daar 24 jaar mogen dienen op de belangrijke afdelingen en weet  precies wie de mensen zijn en hoe sterk het draagvlak is."

Het ministerie heeft volgens de bewindsman de bezorgdheid van de samenleving over de criminaliteit ook ernstig in beschouwing genomen bij het uitstippelen van een aanpak. Sinds vorige week worden extra maatregelen getroffen met de ondersteuning van alle operationele veiligdiensten in het land in zowel stad als disctrict.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina