Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Manchester City kampioen Engeland

Manchester City kampioen Engeland

15/04/2018 15:01

Manchester City kampioen Engeland

Foto: Getty Images  

LONDEN - Manchester City is zondag zonder te spelen kampioen van Engeland geworden. Concurrent Manchester United blameerde zich thuis tegen West Bromwich Albion (0-1) en kan de koploper daardoor niet meer achterhalen. Het is de vijfde landstitel voor Manchester City in de historie van de club. De laatste keer was in het seizoen 2013-2014. Twee jaar daarvoor kroonde City zich ook al tot kampioen van de Premier League

City voldeed zaterdag zelf al aan de opdracht om te winnen. Na drie nederlagen op rij - twee in de Champions League (tegen Liverpool) en één in de competitie (tegen Manchester United) - werd Tottenham Hotspur op Wembley met 1-3 verslagen. United had het titelfeest zondag uit kunnen stellen door minimaal gelijk te spelen, maar hekkensluiter West Bromwich Albion pakte op Old Trafford de volle buit. Jay Rodriguez scoorde een kwartier voor tijd.

Door de verrassende zege mag 'WBA' nog altijd hopen op een langer verblijf op het hoogste niveau. Met nog vier duels te spelen is de achterstand op nummer zeventien Swansea City negen punten. United moet zich nog zorgen maken om de tweede plek op de ranglijst. De voorsprong op Liverpool is slechts een punt, al heeft de formatie van coach José Mourinho nog een duel tegoed. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina