Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • PSV voor 24ste keer landskampioen Nederland

PSV voor 24ste keer Nederlands landskampioen

15/04/2018 13:51

PSV voor 24e keer landskampioen

 

EINDHOVEN - PSV is voor de 24e keer kampioen van Nederland. De Eindhovenaren versloegen Ajax, dat de de wedstrijd met negen man eindigde, zondag zeer overtuigend met 3-0 en zijn niet meer in te halen door de Amsterdamse concurrent.

Halverwege was het al 2-0 voor PSV, dat de hele wedstrijd feller en sterker was dan Ajax. De doelpunten kwamen op naam van Gaston Pereiro en Luuk de Jong. Na rust werd het 3-0 door een treffer van Steven Bergwijn in de 54e minuut.

Ajax eindigde de wedstrijd met twee man minder na rode kaarten in de slotfase voor Nicolas Tagliafico (twee keer geel) en invaller Siem de Jong. Vlak na het doelpunt van Bergwijn legde arbiter Danny Makkelie het duel kort stil omdat Ajax-supporters vuurwerk naar beneden gooiden vanuit het uitvak.

Het is de tweede keer dat PSV, dat maandag wordt gehuldigd in Eindhoven, de landstitel pakt in een rechstreeks duel met Ajax. De vorige keer was in het seizoen 1962/1963. Voor trainer Phillip Cocu betekent de landstitel zijn derde in vier jaar tijd. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina