Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Regen stagneert padieoogst

Regen stagneert padieoogst

16/04/2018 00:02 - Beta Debidien

Een tractor staat werkeloos op een rijstareaal omdat er door de regens niet geoogst kan worden.

Een tractor staat werkeloos op een rijstareaal omdat er door de regens niet geoogst kan worden. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - De oogst van padie in Nickerie wordt gestagneerd door aanhoudende regen. Gistereondag bijvoorbeeld heeft het veel geregend. Naar schatting van Harinandan Oemraw, voorzitter van de Surinaamse Padieboerenassociatie ligt nog ongeveer 30 procent rijpe padie van de najaarsinzaai op het veld. Volgens hem is er iets meer dan 25.000 hectare ingezaaid.

"Het regent niet hard, maar door het hemelwater wordt de rijpe padie nat en kan die niet geoogst worden. Alleen als het zonnig is kunnen we oogsten", zegt Radjkoemar Radji, die spreekt van overmacht. Het grootste deel van de rijpe padie ligt in Wageningen, de Middenstandspolder en aan de rechteroever van de Nickerierivier.

Door de aanhoudende regens worden ook de polderwegen moeilijk begaanbaar voor vrachtwagens die de padie moeten afvoeren naar de molens. Bovendien zijn de boeren genoodzaakt met een tractor met aanhangwagen het product op de verharde weg te krijgen voor verder transport.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina