Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Getrouw belooft rechterlijke macht ondersteuning

Getrouw belooft rechterlijke macht ondersteuning

17/04/2018 07:27

Waarnemend hofpresident Iwan Rasoelbaks (l) overhandigd het document met speerpunten aan Justitieminister Stuart Getrouw.

Waarnemend hofpresident Iwan Rasoelbaks (l) overhandigd het document met speerpunten aan Justitieminister Stuart Getrouw. Foto: NII  

PARAMARIBO - De pas benoemde minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, heeft maandag in het kader van zijn kennismakingsronde een bezoek gebracht aan het Hof van Justitie. Daarbij ontving hij van waarnemend hofpresident Iwan Rasoelbaks een document waarin de speerpunten van dit orgaan zijn opgenomen. Dit meldt het NII.

In zijn speech ging Rasoelbaks in op de samenwerkingsgebieden die ondersteuning van het ministerie verlangen. Hij noemde daarbij de programma's die nu al in uitvoer zijn, zoals de opleiding voor schrijfjuristen en de RIO opleidingen voor de Civiele sector. De hofpresident sprak ook over het proces van verzelfstandiging van de Rechterlijke Macht en de kwestie van acht advocaten die benoemd moeten worden tot rechters.

Daarmee zal de huidige werkdruk van de rechters drastisch worden verlicht. Hij voegde tot slot eraan toe dat het hof de ondersteuning van het ministerie zal inroepen voor het aantrekken van de consultant bedrijfsvoering om het plan van verzelfstandiging ten uitvoer te brengen.

De bewindsman heeft aangegeven dat hij zich sterk zal maken voor de verzelfstandiging van de Rechterlijke Macht, het Openbaar Ministerie en de bezoldiging. Hij gaf tot slot aan dat het ministerie en het Hof van Justitie vaker met elkaar in contact zullen treden voor een goede samenwerking.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina