Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Inter Moengotapoe verliest finale Club Shield

Inter Moengotapoe verliest amateurfinale Caribisch clubkampioenschap

22/04/2018 00:33 - Terence Oosterwolde

Inter Moengotapoe verliest amateurfinale Caribisch clubkampioenschap

 

PARAMARIBO - De Surinaamse voetbalkampioen Inter Moengotapoe heeft zaterdag de amateurfinale van het Caribisch clubkampioenschap 2018 verloren. In de eindstrijd van de eerste Concacaf Caribbean Club Shield ging de ploeg met 1-2 ten onder tegen Club Franciscain uit Martinique.

Inter Moengotapoe (IMT) had tot aan de finale al zijn wedstrijden gewonnen in Santiago de los Caballeros, Dominicaanse Republiek. In groep A versloegen de Surinamers achtereenvolgens Deportivo Nacional uit Aruba (5-0), Weymouth Wales uit Barbados (5-0) en Unité Sainte-Rosienne uit Guadeloupe (5-1). In de halve finales won IMT van Deportivo Nacional, deze keer met 4-0.

Club Franciscain had groep C op haar naam geschreven met twee zeges en een nederlaag (tegen Centro Dominguito). De ploeg uit Martinique won zaterdag de wedstrijd die werd geleid door de Jamaicaan Kevin Morrison in het Estadio Cibao FC met 2-1 en zal als winnaar op een later tijdstip uitkomen tegen de nummer vier van het Caribisch clubkampioenschap voor profclubs. De winnaar van die partij kwalificeert zich voor de Concacaf League 2018.

Inter Moengotapoe vond twintig keer het net, een gemiddelde van vier goals per wedstrijd en incasseerde slechts drie tegengoals. Stefano 'Buru' Rijssel, die de finale door een blessure misliep, werd topscorer van het toernooi met zes goals. Romeo Kastiel vond vijf keer het net. De andere doelpuntenmakers van de Surinaamse club waren Romano Holtuin, Donnegey Fer en Joel Baja (elk 2), Miquel Darson, Sersinho Eduards en Ives Vlijter (elk 1).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina