Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Suriname heeft geen duidelijk ruimtelijk beleid'

'Suriname heeft geen duidelijk ruimtelijk beleid'

23/04/2018 03:32

Planoloog Ruud Souverein tijdens zijn presentatie.

Planoloog Ruud Souverein tijdens zijn presentatie. Foto: Ben Ong  

PARAMARIBO - Suriname heeft geen duidelijk en goed geordend ruimtelijk beleid. Deze onsamenhangende en onduidelijke regeling op het gebied van de ruimtelijke ordening, is misschien wel een van de meest belangrijke oorzaken van de matige bloei van de agrarische sector. Die conclusie werd vrijdag getrokken tijdens de tweede openbare discussieavond van de Spatial Planners Association Suriname in de aula van IGSR op het universiteitscomplex.

Het thema van de avond was 'Ruimtelijke ordening en Agro-industrie'. Na een presentatie van ruim een uur door Ruud Souverein, planoloog en directeur van Suriname Candied Fruits, had het goed opgekomen publiek de gelegenheid met een panel te discussiëren over de lezing. De meningen waren op sommige momenten best verdeeld, maar het algemene standpunt was duidelijk: er is slecht beleid op het gebied van ruimtelijke ordening.

Souverein is van mening dat verkeersdrukte in verschillende delen van het land, een teken is dat beleidsmakers heel weinig doen aan ruimtelijke ordening die goed is afgestemd. De planoloog zegt eveneens dat de ontwikkeling van de agrarische sector voor een belangrijk deel afhangt van goede ruimtelijke ordening. Hij stelt daarom dat de matige bloei van de landbouw ook te maken heeft met slecht ruimtelijk beleid.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina