Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • CLO: 'gefaseerde salarisverhoging'

CLO wenst gefaseerde salarisverhoging

24/04/2018 08:49 - Ivan Cairo

CLO-voorzitter Ronald Hooghart.

CLO-voorzitter Ronald Hooghart. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De CLO heeft onlangs tijdens besprekingen met de regering gevraagd om alvast een salariscorrectie van 20 tot 25 procent door te voeren voor andere landsdienaren dan leerkrachten. De organisatie houdt vast aan het gelijkheidsbeginsel. Aangezien leerkrachten al een financiële herwaardering hebben gekregen, moeten de andere groepen bij de overheid ook in aanmerking komen voor een loonaanpassing.

Dat kwam maandag naar voren in het CLO-gebouw tijdens een Assemblee van de Ledenraad, die werd gehouden ter gelegenheid van de 47ste verjaardag van de organisatie. In april 2016 had de CLO een wensenpakket aan de regering aangeboden waarin onder andere gepleit wordt voor een loonsverhoging van 111 procent.

Vorige week heeft het CLO-bestuur gesproken met een regeringsdelegatie bestaande uit de vicepresident en de ministers van Financiën, Arbeid en Binnenlandse Zaken. Daarbij is gesproken over verschillende zaken, waaronder achterstallige bevorderingen en benoemingen. Zondag volgde opnieuw een gesprek met Financiën, onder leiding van minister Gillmore Hoefdraad.

De regering is bereid een loonronde aan ambtenaren toe te kennen, en zal dit zoals gevraagd door de CLO, gefaseerd doen. De loonsverhoging van de ruim 40.000 landsdienaren zal in tranches worden doorgevoerd. De organisatie is er geen voorstander van dat er in één keer een enorme hoeveelheid geld in de samenleving wordt gepompt.

"De regering zou hiervoor de geldpers moeten draaien en dat willen we niet. Te veel geld in één keer zal ook maken dat de wisselkoers gaat stijgen en dat willen we ook niet", zegt CLO-voorzitter Ronald Hooghart desgevraagd tegen de Ware Tijd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen