Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Surinaamse modellen en ontwerpers naar Trinidad

Surinaamse modellen en ontwerpers naar Trinidad

26/04/2018 19:31 - Tascha Samuel

De Trinidadiaanse ontwerper Aaron Moneer en de Surinaamse Warda Marica

De Trinidadiaanse ontwerper Aaron Moneer en de Surinaamse Warda Marica Foto: Facebook / Coll. ET & T weekly  

PARAMARIBO - Sieradenontwerpster Warda Marica, kledingontwerpster Akasha Knott, Shass Atelier (Sharusta Sewdien kleding), Veronica Brunswijk (tassen) en model Raviq de Vries vertrekken donderdag naar Trinidad en Tobago voor deelname aan The Island Fashion Show. Marica neemt ook kleding mee van ontwerpster Tifen Akobe, die niet meereist.

'The Island Fashion Show' werd vorig jaar juli voor het eerst georganiseerd door kledingontwerper Aaron Moneer, die ook in Suriname furore heeft gemaakt tijdens de Suriname Fashion Week (SFW) 2017. De show sloeg aan en Moneer merkte dat er behoefte is aan events waar designers hun werk kunnen tonen aan het grote publiek.

Het vierdaagse mode-event in Port of Spain begint op 26 april. Als Fashion Director van de SFW zal Marica in Port of Spain vier modellen selecteren voor deelname aan het Surinaamse event in oktober. "Vorig jaar hadden we drie modellen van Trinidad en dit keer worden het er vier."

Een andere mooie ontwikkeling is dat enkele ontwerpers vorig jaar  beurzen hebben gekregen om trainingen te volgen in China. "Nu zijn we bezig met visa. We zijn blij dat ze kunnen gaan om hun kennis en kunde te vergroten", zegt Marica trots.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen