Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Training EBS-lijnwerkers succesvol verlopen

Training EBS-lijnwerkers succesvol verlopen

27/04/2018 00:02 - Jason Pinas

EBS-directeur Rabin Parmessar geeft de trainers een geschenk als blijk van waardering voor hun bijdrage in het Lineman Training Programma 4.

EBS-directeur Rabin Parmessar geeft de trainers een geschenk als blijk van waardering voor hun bijdrage in het Lineman Training Programma 4. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Door technische medewerkers regelmatig bij te scholen, kan de NV Energiebedrijven Suriname (EBS) de samenleving garanderen van goede dienstverlening. De afgelopen twee weken zijn 220 EBS-medewerkers getraind door Amerikaanse deskundigen. Het is de vijfde keer op rij dat deze jaarlijkse bijscholing is verzorgd.

Kort, krachtig en motiverend hebben de trainers de lijnwerkers woensdag bij de certificaatuitreiking toegesproken. De lineman-training is een samenwerking tussen de EBS en de Suriname American Brotherhood Innitiative. Het centrale thema voor dit jaar was veiligheid. Hoofdtrainer Braidy Hanson riep de trainees op goed op zichzelf te passen en veiligheid hoog in het vaandel te houden. "Soso lobi", zei hij erbij.

Trainingen als deze zijn noodzakelijk omdat ze de medewerkers scherp houden, zei Sonny Letnom, hoofd van de afdeling Grid development van de EBS. Door de snelle ontwikkelingen op energiegebied in de wereld moet het bedrijf constant investeren zodat het kan meegaan met de ontwikkelingen. De lijnwerkers zijn vooral in de districten en het binnenland dringend nodig, omdat het energiebedrijf met name in die gebieden de achterstand probeert in te lopen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina