Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ananas hoofdmiddel van bestaan Redi Doti

Ananas hoofdmiddel van bestaan Redi Doti

29/04/2018 06:09 - Sharon Singh

Ananas hoofdmiddel van bestaan Redi Doti

Foto: Audry Wajwakana  

PARAMARIBO - Ananas is van groot economisch belang voor het inheemse dorp Redi Doti. Dit blijkt zaterdag bij het eerste Ananasfestival. "Ananas is een deel van onze cultuur en het wordt nu het hoofdmiddel van bestaan in het inheemsendorp Redi Doti", verklaart kapitein Lesley Artist tijdens de opening van het festival.

Ronny Hasselbaink, secretaris van de Agro Coöperatie Redi Doti & Pierrekondre W.A, zegt dat er inderdaad meer ananas geplant wordt. In 2016 was de oogst 20.000 kg per jaar. Het jaar daarop was de opbrengst vertweevoudigd. "Dit jaar zal de productie 100.000 kilogram zijn", deelt Hasselbank mee. Hij voorspelt dat in 2019 de oogst 156.000 kilo ananas zal opleveren.

 Er zijn goede toekomstperspectieven voor deze vrucht. "Over enkele weken wordt er een verwerkingsfabriek hier geopend. We hebben een samenwerkingsovereenkomst met Suriname Candied Fruits NV waarbij dat bedrijf de ananas gelijk bij de oogst opkoopt. Vroeger werd het naar Saramacca vervoerd voor verwerking. Straks hoeft dat niet meer", vertelt Hasselbaink. Die ontwikkeling zal ook voor werkgelegenheid zorgen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen